Άρθρο για την έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με σκοπό την ενίσχυση των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, (εφ.΄Εθνος 20-11-1997)

  

 Για τις γυναίκες της φυλακής

Με σκοπό την στήριξη και την ενίσχυση τω φυλακισμένων γυναικών, εγκαινιάστηκε χθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρo Πειραιά από τον υπουργό Δικαιοσύνnς κ. Eυαγ. Γιοννόπουλο, έκ­θεση  ζωγραφικnς τεσσάρων καλλιτεχνών.
Τα  έσοδα από την πώλnon των έργων των καλλιτεχνών Bασίλη Kαμπέρoυ,  Γιάννη Μίχα, Ηρώς Νικοπούλου και Βιολέτας Γεράνη, θα διατεθούν για  την πραγματοποίηση πολιτισμικού μορφωτικού προγράμματος στις γυναικείες φυλα­κές Koρυδαλλου από 11 έως 18 Δεκεμβρίoυ.

Εγκαινιάζοντας την έκθεon ο κ. Γιαννόπουλος ανάφερε ότι «είναι μια παρηγοριά για τις γυναίκες,  που είναι και μάνες και αδελφές και κόρες κοι βρέθηκαν στη φυλακή, n εκδήλωoη αλληλεγγύης και αγάπnς που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρo Πειραιά  και ο δήμος Κορυδαλλού με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που προσέφεραν τα έργα τους».
Η ζωγράφος Ηρώ Νικοπούλου είπε ότι «οι φυλακισμένες γυναίκες έχουν ανάγκη από ένα παράθυρο πρoς τον κόσμο πou μόνο εμείς μπορούμε να τους δώσουμε, γι' αυτό προσφέρουμε τα έργα μας για ενίσχυση των κρατουμένων  γυvαικών».
Η έκθεση ζωγραφικής θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5-9 μ.μ. και τα εργα των καλλιτεχνών πωλούνται στη συμβολική τιμή των 150.000 δραχμών.
Τελευταία Ανανέωση:
Πέμ, 03/27/2014 - 11:38